little-women-photos-ss07.jpg
little-women-photos-ss06.jpg
EFLOavVWsAEc6yU.jpg
EFLOavVW4AAG3tg.jpg
EFLOavUXoAAY5fB.jpg
EFLOavUW4AcWNJ-.jpg
EEsB-JsWwAINuzr.jpg
EEsB-JtWkAA7uwp.jpg
EEsB-JxW4AADPPp.jpg
EEsB-JtX4AErgpR.jpg
EEM6b09XsAId7gz.jpg
EEM6b06X4AEIfvl.jpg
EEM6b08W4AEiJWj.jpg
EEM6b0zW4AAD0C0.jpg
EFoRNY9XYAAEWOU.jpg
EFoRNY-WoAAc23H.jpg

Teljes neve: Hermione Jane Granger
Születési helye, ideje: Anglia, 1979. szeptember 19.
Szüleinek foglalkozása: fogorvosok
Lakóhelye: valószínűleg London
Szemének színe: sötétbarna
Hajának színe: barna és bozontos
Jellemzése J. K. Rowling szerint: “…egy bozontos, barna hajú, lapátfogú”.
Iskolája: Roxfort Boszorkány- és Varázslőképző Szakiskola
Barátai: Harry Potter és Ron Weasley
Ahogy Ront jellemezte érzelmileg (Főnix Rendje): “Te egy teáskanál érzelmi szintjén állsz”
Származása: mugli (sárvérű)
Gyermekkori helyszín: ismeretlen
Háziállat: Csámpás (macska/kneazle keverék)
Testvérek: JKR régebbi feldolgozás alatt lévő írásaiban Hermione-nak volt egy húga, akinek a neve ismeretlen volt. Rowling úgy döntött, hogy nem rakja bele ezt a szereplőt, tehát Hermione egyke maradt.
Vezetéknév: JKR elősször a Puckle vezetéknevet akarta adni Hermione-nak, de úgy találta, hogy már maga a Hermione is elég különleges, így valami egyszerűbb vezetéknevet keresett neki 🙂 .

További információk

1979. szeptember 19.-én láttam meg a napvilágot, feltételezhetoen Angliában. A gyerekkoráról is csak feltételezéseket tehetünk, hisz J.K.R. nem mondta el pontosan, mi is történt vele azelott, hogy megtudta, boszorkány. Azt tudjuk, hogy a mugli szülok gyerekei, addig nem is tudják, hogy boszorkányok vagy varázslók, amíg meg nem kapják roxforti levelüket. Így lehetett ez Hermionéval is, aki addig normális mugliéletet élt. Szülei “közönséges fogorvosok”, nem sok szó esik róluk a könyvekben, Jo. Elmondása szerint furcsállják lányuk boszorkányságát, de teljes mértékben támogatják és büszkék is rá. Testvére nincs, de az íróno azt is elárulta, hogy kezdetben írt Hermionénak egy húgot, akit késobb törölt, mivel már túlságosan elore járt a történetben.

Már majdnem 12 éves volt, amikor megkezdte elso évét a Roxfortban. Odafelé a vonaton találkozott Harry Potter -rel és Ron Weasley -vel, késobbi legjobb barátaival, de akkor még nem tett rájuk túl jó benyomást. A Teszlek Süveg két ház között vacillált, a Hollóhátba vagy a Griffendél -be rakja e a lányt, de végül az utóbbi mellett döntött, így Hermione a Griffendél ház tagja lett, így a hálószobáját Levender Brown -al és Parvati Patill -lal osztja meg. Az elso idokben Hermione nagyon magányos, hisz mindenki egy okoskodó könyvmolynak tartja, Ron állandóan kigúnyolja. Halloween -kor azonban minden megváltozik. Amikor az iskolában szabadon járkáló hegyi troll veszélyezteti a lányvécében sírdogáló Hermione életét, Harry és Ron a megmentésére siet. Hogy mentse a fiúkat, Hermione eloször hazudik egy tanárnak, és ekkor alakul ki az elválaszthatatlan trió barátsága. Év végén derül ki, milyen jó, hogy Harry és Ron összebarátkoztak a lánnyal, hisz sokat segít, hogy Harry el tudjon jutni a bölcsek kövéhez és megmentse azt.

Hermione második roxforti éve sem szukölködik eseményekbe. Nagyon boldog, amikor megtudja, hogy a Sötét Varázslatok Kivédését Gildreoy Lockhart vállalta, akihez plátói szerelem fuzi. A Titkok Kamrája kinyitása után, újabb megoldandó probléma kerül a trió elé. Hogy megtudják Malfoy e Mardekár Malazár utódja, Hermione elkészíti a Szászfülé fozetet, amit majd csak hatodikban tanulnának. Sajnos egy apró baleset miatt a lány jó idore, a gyengélkedore kerül, mert félig macskává változik. Épphogy megfejti a Titkok Kamrájában rejtozo szörnyeteg titkát, kové dermed. De még így is képes segíteni Harryéknek a jegyzeteivel, amit a markában szorongat, így sikerül legyozni a Baziliszkuszt.

A harmadik évben a diákok új tantárgyakat vehetnek fel, és mivel Hermione semmirol nem akar lemaradni, az összeset felveszi. De mivel több tantárgy is ugyan arra az idopontra esik, McGalagony professzor segítségét kéri, aki elintézi, hogy megkapja az idonyerot, ezzel tud ott lenni minden órán. Ebben az évben eloször veszik össze barátaival, így megint magányosan tölti napjait, egyedül segít Hagridnak, Csikócsor tárgyalására felkészülni. Szintén ebben az évben kerül szembe egy tanárral, méghozzá Sybill Trelawney -val a jóslástan tanárral. Csak úgy, mint McGalagony o is csalónak tartja a professzort. A roxforti diákokat egy Azkabanból szökött rab tartja rettegésben, Sirius Black, aki mint késobb kiderül Harry Potter keresztapja. Hermione a barátaival a Szellemszálláson köt ki, ahol megtudják, ki is ölte meg valójában Harry szüleit. Mivel Ron megsérül, csak Hermione és Harry mennek vissza az idonyero segítségével, hogy megmentsék Siriust és Csikócsort.

A negyedik év talán a legizgalmasabb Hermione életében. A Weasley család meghívására részt vesz a Quidditch Világkupadönton, ami a végén rémálommá válik, néhány halálfaló jóvoltából. Ebben az évben a Roxfortban tartják a Trimágus tusát, melyen a másik két európai mágusiskola is képviselteti magát, a Beauxbatons és a Durmstrang. Hermionét még mindig nem hagyja nyugodni az, ahogy a Világkupadönton Mr. Kupor bánt a házimanójával, így rengeteg könyvtárban töltött nap után megalakítja a MA.J.O.M ( M anók A lkotmányos J ogaiért O rszágos M ozgalom) nevu szervezetet. Amikor Harry és Ron összevesznek Hermione lesz a villámhárító kettojük között, amit igen nehezen visel. Karácsonykor a vendégek tiszteletére egy bált rendeznek, amire hiába várja Ron meghívását, így Viktor Krummal megy el, ahol mit sem törodve Ron rosszallásával kitunoen érzi magát. Rita Vitrol is próbálja megkeseríteni az életét, amikor egy szerelmi háromszöget boncolgat a Reggeli prófétában Harry – Hermione – Krum között. De a lányt sem ejtették a fejére, mindent elkövet, hogy valami kompromittálót találjon az újságírónorol, és sikerül is neki kideríteni, hogy bejegyzetlen animágus. A Roxfortot azzal a tudattal hagyja el, hogy Voldemort visszatért.

Az ötödik évet megelozo nyár nagy részét a Fonix Rendje fohadiszállásán a Grimmauld téren tölti a Weasley családdal együtt. Amíg Harry meg nem érkezik, halálra aggódja magát a fiú miatt. Itt, az ido nagy részét takarítással tölti, majd mikor megjönnek a roxforti leveleik, kiderül, hogy prefektus lett. Még nem is sejti, hogy egy rettenetes év vár rá, hisz a Minisztérium a nyakukra ülteti Dolores Umbridge -t , mint Sötét Varázslatok Kivédése tanárt. Se neki, sem senkinek nem tetszik a no elméleti tanítási módszere, így pattan ki az isteni szikra az agyából, hogy miért ne taníthatná oket Harry a gyakorlatban. Így alakul meg a DS azaz Dumbledore Serege. Amikor elege lesz abból, hogy Harryt közveszélyes orültnek titulálják, felkeresi Rita Vitrolt, akit még mindig a markában tart és Luna Lovegoodot, akinek az apja a Hírvero szerkesztoje, hogy napvilágra hozzák az igazságot Harry beszámolója alapján. Az év végén leteszik az RBF vizsgát, melynek az eredményeit csak nyáron tudják meg. Egy alattomos csellel a Mágiaügyi Minisztériumba csalják Harryt, ahová Hermionén kívül még Ron, Neville, Luna és Ginny is vele tart. Itt küzdenek meg a halálfalókkal, a lány súlyos sérülést kap és elájul. Szerencsére Madam Pomfrey rendbe hozza.

A hatodik év elotti nyarat a Weasley családnál tölti, itt tudja meg, hogy sikerültek az RBF vizsgái, így mehet tovább RAVASZ felkészíto 6. – 7. évbe. Miután az új bájitaltan tanárnál kitunoen mutatkozik be, o is tagja lesz a Lump klubnak, melybe csak a Horatius Lumplsuck által kiválasztott emberek léphetnek be. Roxforti pályafutása alatt eloször történik meg, hogy valaki valamiben jobb nála, és ez pont Harry, aki egy magát Félvér Hercegnek nevezo személy bájitaltan könyvét használja és az abban lévo utasításokat követi. Az év folyamán, már majdnem kialakul valami érzelem Hermione és Ron között, ám a kölcsönös féltékenység megakadályozza az érzelmek kialakulását. Az év végén halálfalók törnek be a Roxfortba, Harry és Dumbledore távollétében, Hermione, Ron és pár DS tag száll szembe velük. Dumbledore temetésén a lány és Ron közelebb kerülnek egymáshoz, de hogy kialakul e valami az a jövo zenéje lesz …

A hatodik év befejezésével, Hermione hazamegy a szüleihez, és mivel eltökélt szándéka, hogy Harryvel tart a horcruxok felkutatásában, módosítja szülei emlékezetét, hogy azok elfelejtsék, hogy van egy lányuk, és Ausztráliában költözzenek. Ezután elutazik az Odúban, és onnan megy a többiekkel Harryért a Privet Drivera így lesz o az egyik “Harry Potter csali”, aki Kingsleyvel megy majd. Mrs Weasleyt kicselezve sikerül mindent összepaloknia amire szükségük lehet az út folyamán, mindent egy kis gyöngyberakásos táskába tesz, melyen tértágító bubájt hajt végre. Harry 17. születésnapján, eljön a Mágiaügyi Miniszter és megtudja, hogy Dumbledore rá hagyott egy mesekönyvet – Beedle Bárd meséit -, melyet rúnákkal írtak. Bill és Fleur esküvojére halálfalók törnek be, de sikerül Neki, Harrynek és Ronnal elhoppanálnia a Tottenham Courd Roadra. Mivel számított ilyesmire, a kis gyöngyberakásos táska ott van nálla, minden szükséges kellékkel. Elosször egy kocsmába mennek Londonba, ahol halálfalók támadnak rájuk, végül a Grimmauld téren találnak menedéket. Ott tudják meg Siportól, hogy a medált, amit keresnek, Mundungus ellopta és most, Dolores Umbridgenél van. Négy hetes felkészülés után, végül “behatolnak” a Mágiaügyi Minisztériumba, kifelé jövett azonban lebuknak, így egy halálfaló Hermionéba kapaszkodva velük hoppanál a Grimmauld térre, de idejében észreveszi, így sikerül egy újabb hoppanálással abba az erdobe kilyukadniuk, ahol a Kviddics Világkupán sátoroztak. Nálluk van az elso horcrux, és miután rájönnek hogy rossz hatással van arra aki épp viseli, felváltva hordják. Ron viseli a legnehezebben, és egy feves vita után ott is hagyja oket, amiért Hermione hetekig csak sír. Karácsony napján elmennek Harryvel Godric’s Hollowba, ahol majdnem elkapja oket Voldemort. Több heti bújkálás után Ron újra csatlakozik hozzájuk, de mivel Hermione nagyon dühös rá amiért otthagyta oket, nem valami kedvesen fogadja. Úgy döntenek a lány unszolására, hogy elmennek Mr Lovegoodhoz, ahol majdnem csapdába esnek, de sikerül ismét meglógniuk. Újabb hetek teltek el bújkálással és költözéssel, amikor Harry ismét kimondta Voldemort nevét és megtalálták oket a Begyujtok. Mikor rájöttek, hogy ok Harry Potter és a barátai, elviszik oket a Malfoy Kúriára, ahol Bellatrix megkínozta Hermionét, de végül sikerült elmenekülniük. A következo heteket Billéknél töltötték, ahol kidolgozták, hogyan jutnak be a Gringottsba, ahol a következo horcruxot sejtették. Kisebb, nagyobb problémák adódtak a tervben és a megvalósításban is, de megszerzik, és egy sárkány hátán megmenekültek. Pár órával késobb már Roxmortsban voltak, ahol Aberfoth Dumbledore segített nekik bejutni a Roxfortba, mert tudják, ott van az utolsó elotti horcrux. Amíg Harry a Hollóháti toronyba megy, Hermione és Ron a Titkok Kamrájába, hogy begyujtsenek pár baziliszkuszfogat, hogy el tudják majd puszítani a horcruxokat. Miközben elkezdodik a harc a Roxfortban, Hermione, Harry és Ron megtalálja és látja elpusztulni a következo horcruxt. Már csak a kígyó van hátra, és mivel tudják, hogy Voldemort és Nagini a Szellemszálláson van, elindulnak. Ott nem sikerül a kígyó közelébe kerülni, de Voldemort felfüggeszti a csatát, és egy órát ad Harrynek, hogy utánamenjen a Tiltott Rengetegbe. A kastélyban, a lány és Ron elválik Harrytol, a Nagyteremben maradnak a sebesültekkel és a halottakkal. Kb. egy óra múlva a kastély elott meglátják, ahogy Hagrid a kezében cipeli a halott Harryt, újabb csata kezdodik, melyben Hermione, Ginny és Luna Bellatrixal küzd. A halottnak hitt Harry végül “feltámad” és legyozi Voldemortot. A lány és Ron a nyakába ugrik, majd kis ido múlva felmennek együtt az igazgatói irodába.

Hermione hazahozza a szüleit és a Varázslényfelügyeleti Foosztályon kezdi karrierjét, ahol fontos szerepe van a házimanók, és a hozzájuk hasonlók életének javításában. Hozzámegy Ronhoz, akitol két gyereke született, Rose és Hugo, akik szintén a Roxfortba járnak majd. Késobb átmegy a Varázsbunüldözési Foosztályra, ahol haladó gondolataival eltörli az elnyomó-jellegu aranyvérüeket támogató törvényeket. És … boldogan élnek, míg meg nem halnak.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük